Wie is Cornelia?

Mijn naam is Cornelia Klat, geboren in 1956 en woon in Menaam. Ik ben er van overtuigd dat gezond eten en bewegen bijdragen aan een goede gezondheid, dat ervaar ik dagelijks. Ik let op mijn eten en zorg er voor regelmatig te bewegen. Door te wandelen en te fietsen. Ook doe ik aan hardlopen, yoga, zwemmen en krachttraining. Bewegen is meer dan 1x per week naar een sportles gaan. De kunst is om aan je dagelijkse activiteiten extra beweging te koppelen, dat levert veel op zonder dat het extra tijd en geld kost. Het huis schoonmaken, je auto verder weg parkeren van de bestemming, zijn twee simpele voorbeelden. Ontspanning zoeken, leuke dingen doen, matig met alcohol en niet roken zijn mijn andere uitgangspunten. Niet moeilijk, niet duur en ingewikkeld, dus gaat het vanzelf.

Kennis en inzichten

Mijn kennis, ervaring en inzichten wil ik graag delen met anderen.  Voor iedereen levert een gezonde leefstijl veel op. Op korte termijn en zeker ook op de langere termijn. Daardoor krijg je zo weinig mogelijk hinder van de onvermijdelijke veroudering die gepaard kan gaan met kwalen en ongemakken. Fit zijn geeft  je energie om activiteiten te blijven ondernemen. Vervolgens leveren die activiteiten je plezier op en weer nieuwe energie!

Opleiding en ervaring

In 2016 heb de opleiding tot Leefstijlcoach aan de Leefstijlacademie succesvol afgerond. Vervolgens aanvullende scholingen gevolgd zoals ‘bewegingsdeskundige ouderensport’, ‘wandelsportbegeleider’ en ‘voeding, beweging en veiligheid bij ouderen’. Met gezondheid en ziekte ben ik al lange tijd bekend.  Ruim twintig  jaar heb ik als verpleegkundige gewerkt. Vervolgens tien jaar op een afdeling personeelszaken waar ik veel ervaring heb opgedaan met ziekteverzuim en de oorzaken daarvan. Ook in mijn werk als gemeenteambtenaar heb ik te maken met de relatie tussen ziekte en uitval. Altijd blijkt dat het voorkomen van ziekte het allerbeste is. En ook al heb je de pech om ziek te worden dan levert een goed onderhouden lijf je toch heel veel winst op. Je hebt minder kans op complicaties en herstelt sneller.

Inschrijving Kamer van Koophandel nummer 66598443   |   BTW nummer NL0573.99.281.B01

Deel dit:

Menu