Verkoudheid voorkomen? Vezels eten!

Dat klinkt misschien gek op het eerste gezicht maar als je denkt dat hoestdrank en keelsnoepjes jou gaan helpen om verkoudheid te voorkomen, dan heb je het mis. Dat helpt misschien een beetje als je het al flink te pakken hebt. Veel beter is het om verkoudheid te voorkomen. Hoe dan?

Heel eenvoudig; door te zorgen voor veel vezels in je eten. Daarmee help jij je darmbacteriën. De gezondheid van je darmbacteriën bepaalt voor een groot deel jouw weerstand. Met het eten van vezels breng jij je darmen in topconditie en daarmee verbetert je weerstand.

Wat zijn vezels? Vezels zijn de bestanddelen uit plantaardige voedingsmiddelen die niet in de dunne darm worden verteerd.

Hoe kom je aan vezels? Door het eten van plantaardige producten. Volkoren granen (brood, pasta en rijst) groente, fruit, aardappelen, noten en peulvruchten. Peulvruchten zijn bijvoorbeeld witte, bruine, kidneybonen, erwten, linzen en kapucijners. Peulvruchten zijn gezond en vezelrijk maar ook lekker, niet duur én er zijn heel veel lekkere gerechten mee te maken.

Wil je meer weten? Kijk dan bijvoorbeeld op de site van de Maag Darm Leverstichting. Daar is ook het ‘peulvruchten receptenboekje’ te downloaden.

Wat zijn vezels?

Menu