Liever geen griep? Eet je gezond!

In deze tijd van griep is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Maar hoe doe je dat? Door heel vaak je handen te wassen en door desinfecterende handzeep te gebruiken? Nee, dat is gewoonlijk niet nodig. Veel belangrijker is het om goed voor je darmen te zorgen.

Want, wist je dat ons afweersysteem voor 70% in onze darmen zit?! Darmbacteriën trainen ons afweersysteem, de goede bacteriën worden met rust gelaten en de slechte bacteriën worden aangevallen. Elk mens heeft ongeveer 150 bacteriesoorten in zijn of haar darm. Welke bacteriesoorten dat zijn, verschilt sterk per persoon. Dit hangt bijvoorbeeld af van factoren zoals genen, leeftijd, voeding en omgeving. Onze darmflora is daardoor net zo uniek als onze vingerafdruk.

Op je genen en leeftijd heb je geen invloed. Wél heb je direct invloed op je voeding. Vezels zijn een belangrijke voedingsbron voor onze darmbacteriën. Met een vezelrijk voedingspatroon draag je bij aan een gezonde spijsvertering en aan je weerstand. Dus eet veel groente, eet fruit, eet volkorenproducten zoals volkorenbrood en roggebrood, volkorenrijst en volkoren pasta. En, drink minimaal 1½ liter per dag bij voorkeur water, thee en koffie zonder suiker.

Je darmen maak je er blij mee, dus dan ben jij dat ook!

Menu