Eet je mee voor een beter milieu?

Wat goed is voor jezelf is ook goed voor je leefomgeving. Een makkelijke manier om zuiniger met het milieu om te gaan is door elke dag veel groente en enkele porties fruit te eten die passen bij de tijd van het jaar. Dus in de zomer smullen van aardbeien en in de winter een lekkere appel nemen. Groente en fruit zijn belangrijke onderdelen voor een gezond en lekker eetpatroon.

Het aanbod in de winkels varieert met de seizoenen. En dat is fijn, dat geeft als vanzelf al variatie in je menu en variëren is nodig om alle verschillende voedingstoffen binnen te krijgen. Een seizoensproduct is vers, is goed voor het milieu en heeft door het ruime aanbod vaak een lagere prijs.

Ook nu, aan het begin van het voorjaar met nog kans op een paar winterdagen kunnen we uit veel groentes verantwoord kiezen zoals andijvie, boerenkool, zuurkool, rode biet, winterwortelen, pastinaak, knolselderij, paksoi, pompoen, prei, rode kool, schorseneren, ui en komkommer.

Heb je inspiratie nodig om met deze groentes iets lekkers te maken?
Kijk dan op de site van het Voedingscentrum. Je typt de naam van je groente in en er verschijnen talloze ideeën.

Wat fruit betreft heb je momenteel een goed aanbod van appels, peren, bananen en mandarijnen.

Wil je een volledig overzicht?
Kijk dan op de Groente- & Fruitkalender van MilieuCentraal.

Menu