De parabel van de zwarte labrador

Als jonge pup was zij vrolijk en levenslustig. Zij groeide op in een warm gezin en kreeg veel liefde en aandacht. Al snel groeide ze uit tot een volwassen hond met veel energie. Energie die ze niet altijd kwijt kon want andere zaken in het gezin vergden aandacht. Zij deed erg haar best om zich aan te passen. Daar was het gezin heel blij mee. Als dank daarvoor kreeg ze lekker eten met beloningsbrokjes tussendoor. Na verloop van tijd werd zij zwaarder, lustelozer en ziekelijk. Haar glimmende vacht werd dof en grauw. De eens zo levenslustig pup was veranderd in een vermoeide, ziekelijke dame met een doffe vacht.

Tot de wake-up call kwam.

Het roer ging om. Zij kreeg voortaan tweemaal per dag haar portie voedzame brokken (zoals past bij een hond) en geen beloningsbrokjes tussendoor. En zie, zij veranderde tot een slanke en stralende dame met veel energie.

Wat voor deze hond geldt, geldt ook voor ons; te veel lekkere (en meestal ongezonde hapjes) doen ons geen goed. Ik wens je een voedzaam nieuwjaar met veel gezondheid, energie en plezier.

Menu