Eindelijk oog voor gezond en gemotiveerd doorwerken.

Bron: onderzoeksrapport HR trends in ‘Trouw’.

Gezonde leefstijl krijgt langzaam maar zeker, steeds meer en ook steeds bredere aandacht. Dat blijkt ook het onderzoeksrapport HR trends waarover Trouw op 12 juli schrijft. Gezonde leefstijl is een voorwaarde om fit en vitaal te blijven. Daarmee ben je als privé persoon veel beter af maar ook als werknemer. Met een goede conditie houd je energie en zin om op een plezierige manier te blijven doorwerken als dat nodig is. En dat langer doorwerken lijkt steeds meer werkelijkheid te worden. Mijn eigen AOW-leeftijd staat nog niet vast, maar is minimaal 67 jaar en 3 maanden. Maar dit kan ook nog later zijn. Vanaf 2022 hangt de AOW-leeftijd af van hoe oud mensen gemiddeld worden. Stijgt de levensverwachting, dan stijgt de AOW-leeftijd automatisch met 3 maanden.

Het Centraal Bureau voor de Statistiek berekent onze levensverwachting. Bij de berekening gaat het CBS er vanuit dat ouderen tot hun overlijden gemiddeld 18 jaar AOW krijgen. Deze jaren zeggen nog niets over de gezondheid. Het ministerie van volksgezondheid, welzijn en sport schrijft dat onze levensverwachting in goede ervaren gezondheid wel toeneemt, maar minder hard dan de levensverwachting. Dit betekent dat zowel het aantal jaar in goede ervaren gezondheid als het aantal jaren in matige of slechte gezondheid toeneemt.
Goede gezondheid hebben we deels zelf in de hand. Vandaag starten met een gezonde leefstijl levert nu en in de toekomst voordeel op! Hieronder enkele passages uit het onderzoeksrapport met een mooi voorbeeld van installatiebedrijf Feenstra.

Het goede voorbeeld

Als goed voorbeeld noemt het ministerie het installatiebedrijf Feenstra. Dat gebruikte eerder ESF-budget voor haar 1500 monteurs. Die rijden het hele land door en voeren fysiek zware werkzaamheden uit, zoals het tillen van verwarmingsketels. Feenstra bood al haar werknemers een vrijwillige gezondheidscheck aan. Gevolgd door een coachingsgesprek waarin doelen werden opgesteld waar de deelnemer aan wil werken. Dat kon op fysiek vlak maar ook op mentaal vlak liggen.
Vervolgens waren er nog zes workshops: bewegen, ontspanning, slaap, stress, voeding en balans werk-privé. In totaal deden 650 werknemers mee. Het bedrijf is positief over de veranderingen die zij zien op de werkvloer. Er wordt meer gesproken over gezonde voeding en over sporten én werknemers eten vaker salades en bewegen meer. Of het verzuim ook is gedaald, is nog niet te zeggen.

Menu