Alles is gezondheid

Alles is gezondheid. Bij geboorte, bij verjaardagen, bij jaarwisselingen, bij pensioneringen, bij feestjes en partijen. Bij al dit soort gelegenheden is er één grote overeenkomst: we wensen elkaar gezondheid toe. Zo belangrijk vinden wij gezondheid.

Gezondheid is een groot goed. Een gezond lichaam stelt ons in staat dat te doen wat we willen doen. Zolang wij gezond zijn vinden we dat min of meer vanzelfsprekend. Tot het moment dat…. zich een kwaal of een ziekte voordoet.

"GEZONDER EN VITALER"

cornelia-klat

Nu is het tijd om te zorgen voor je gezondheid. Dat is gezondheidszorg.

– Cornelia Klat

Nationaal Programma Preventie

Niet voor niets is de overheid begonnen met het Nationaal Programma Preventie ‘Alles is gezondheid’ dat inzet op een gezonder en vitaler Nederland met meer aandacht voor preventie.

Het Fries Sociaal Planbureau schrijft in de ‘Staat van Friese Senioren’ dat in 2017 ongeveer 20% van alle Friezen 65 jaar of ouder is. Over vijftien jaar zal dit naar schatting 27% zijn. Vanaf 2015 vraagt de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) aan ons allemaal meer zelfredzaamheid en aan senioren om langer zelfstandig te blijven wonen. Zelfstandig blijven is de wens van veel mensen.

Gezondheid helpt om deze wens te vervullen. En zeg nou zelf, je eigen boontjes blijven doppen is toch wel zo plezierig. In staat zijn te blijven leven op jouw manier.

Dus is nu het tijd om te zorgen voor je gezondheid. Dat is gezondheidszorg.

Deel dit:

Menu